Izložbe

Velikanke srpske kulture u Domu Jevrema Grujića

„Ja sam svršila Medicinski fakultet na Univerzitetu ciriškom i položila doktorat kao doktor medicine, hirurgije, babičluka i očnih bolesti, što dokazujem priloženom diplomom. Na osnovu ovoga molim g. Ministra da mi izvoli dati dozvolu da u Beogradu praktikujem. I, ako bi trebalo još kakav uslov da ispunim, molim g. Ministra samo neka narediti izvoli, i to ću ispuniti.”

Ovako je Draga Ljočić pisala kako bi kao lekarka dobila dozvolu za rad. Dobila je posao u državnoj službi, ali čak i tada, nije mogla biti više od lekarskog asistenta.

PROČITAJ VIŠE »

Muzički intermeco

Kolekcija gramofonskih ploča Pavla Beljanskog.
Izložba Muzički intermeco Pavla Beljanskog (1892–1965) posvećena je gramofonskim pločama koje je jugoslovenski diplomata i kolekcionar sakupljao. Pored izloženih preko 90 snimaka deo izložbe bio je i bogat prateći program u vidu koncerata, predstave, predavanja i autorskih tumačenja.

PROČITAJ VIŠE »

3 Beogradski festival mozaika

3 Beogradski festival mozaika
Autor i organizator festivala: Petar Vujošević.
Vreme održavanja: 18. januar 2022. – 12. februar 2022.
Mesto održavanja: Beograd – Kuća legata, Knez Mihailova ulica 46.
Festival podržali: Austrijski kulturni forum Beograd, kompanija Mapei, Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu.

PROČITAJ VIŠE »

PUT PRAVIH VREDNOSTI

Izložba Put pravih vrednosti ima za cilj da upozna širu javnost sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem u našoj sredini od Kraljevine Srbije

PROČITAJ VIŠE »

POLEKSIJA, VOLIM VAS

Sam naziv izložbe „Poleksija, volim Vas“ upućuje na intiman i privatan odnos dva umetnika, međusobno podržavanje i razumevanje, ljubavnu priču koja je trajala punih 75 godina

PROČITAJ VIŠE »