Godišnja izložba mozaika malog formata (do 25 x 25 cm) koja se održava u Beogradu, u Maloj galeriji ULUPUDS-a već 14 godina zaredom, autorski je projekat Petra Vujoševića. Osim te izložbe, Petar Vujošević već dvadeset godina okuplja kolege oko različitih mozaičkih projekata, od kojih je, uz gorepomenuti, najznačajniji Beogradski festival mozaika.
Petar Vujošević je magistrirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu a u dosadašnjoj likovnoj praksi najviše je istraživao polje mozaika jer ga švata kao apsolutno savremenu likovnu tehniku, koja na najdublji način osvetljava smisao slikarstva danas.
Oko trista autora iz zemlje i inostranstva izlagalo je na izložbi Mozaik malog formata tokom proteklih 14 godina, a što je posebno značajno, među njima je i veliki broj mladih autora te je pored glavne nagrade koja se dodeljuje za najuspešniji rad na izložbi, pre tri godine uvedena I nagrada za najuspešniji studentski rad. Ta nagrada nosi ime Borislava Bora Nježića, u spomen na našeg velikog mozaičara.
S obzirom na međunarodni karakter izložbe, beogradska likovna publika dobija mogućnost da stekne uvid u kretanja na polju mozaičkog stvaralaštva ne samo u zemlji već i u inostranstvu, pretežno u regionu.
Prateći program izložbe čini i radionica izrade mozaika koja se održava u Maloj galeriji ULUPUDS-a.