Изложба мозаика малог формата

Годишња изложба мозаика малог формата (до 25 x 25 цм) која се одржава у Београду, у Малој галерији УЛУПУДС-а већ 14 година заредом, ауторски је пројекат Петра Вујошевића. Осим те изложбе, Петар Вујошевић већ двадесет година окупља колеге око различитих мозаичких пројеката, од којих је, уз горепоменути, најзначајнији Београдски фестивал мозаика.
Петар Вујошевић је магистрирао сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду а у досадашњој ликовној пракси највише је истраживао поље мозаика јер га швата као апсолутно савремену ликовну технику, која на најдубљи начин осветљава смисао сликарства данас.
Око триста аутора из земље и иностранства излагало је на изложби Мозаик малог формата током протеклих 14 година, а што је посебно значајно, међу њима је и велики број младих аутора те је поред главне награде која се додељује за најуспешнији рад на изложби, пре три године уведена И награда за најуспешнији студентски рад. Та награда носи име Борислава Бора Њежића, у спомен на нашег великог мозаичара.
С обзиром на међународни карактер изложбе, београдска ликовна публика добија могућност да стекне увид у кретања на пољу мозаичког стваралаштва не само у земљи већ и у иностранству, претежно у региону.
Пратећи програм изложбе чини и радионица израде мозаика која се одржава у Малој галерији УЛУПУДС-а.